Olen nelikymppinen nainen tutustumassa itseeni, elämääni ja kaikkeen mikä siihen liittyy.
Lempeydellä, rakkaudella ja pakottamatta pyrin oppimaan uutta ja elämään tasapainossa.
Tämä blogi on ihmisen matkaa omaan itseensä ja tänne mahtuu kaikki mikä elämässä on.
Elämässä pinnalla tällä hetkellä oleminen kehoni kanssa.
Jalat meni alta jouluna 2012 ja laihdutus ja kunnon kohottaminen alkoi tammikuussa 2013.
Vuodessa kunto koheni hurjasti ja paino tippui reilut 10 kg.
Matka jatkuu normaalipainoon ja parempaan kuntoon...

tiistai 9. elokuuta 2011

Naiseuden muutoskohdassa

Tänään ilmastoidussa pankissa ihmettelin puolisolleni että onpas täällä kuuma ja hän katsoi minua aika kysyvästi - ja sitten sitten meitä nauratti molempia. Että mummoutuminen on ilmeisesti sitten alkamassa.

Olen oppinut viime vuosina elämään omien naisenrytmieni ja elämisen rytmieni kanssa aivan uudella tavalla, taistelematta niitä vastaan, ikäänkuin uiden elämisen ja rytmieni virrassa. Uudenlaisen naiseuden rytmin aikahan tämäkin on, keho tulee tulevina vuosina muuttumaan tavalla tai toisella. Olen aivan eritavalla yhteydessä kehooni kuin koskaan aiemmin ja se on ollut herkullista. Enkä halua menettää tästä yhteydestäni mitään, sillä olen viimein oppinut rakastamaan kehoani ja tuntemaan itseni kokonaiseksi naiseksi.

Muutosajat ovat joskus kovin vaikeita,
 joskus muutos omassa elämässä on 
kuin liukuisi lämpimään veteen nautiskelemaan, 
silloin kun muutos tulee hyväksyttynä ja oikeaan aikaan.
 Muutos yleensä on helpompi hyväksyä ja ottaa vastaan 
silloin kun tietää edes vähän mistä on kysymys.
 Se on tämän blogin merkitys myös itselleni.

Ensimmäistä kertaa googlaillessani aiheesta, ensimmäisiä avaamiani sivuja oli tietysti wikipedia:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Vaihdevuodet

Artikkeli vaikutti kovin tyngältä, vaikka siinä varmaankin on hyvin lyhyesti ja ytimekkäästi ilmaisty pääasiat. Oli iso yllätys itselleni että vaihdevuodet alkavat 30 - 60 ikävuosien välillä.

Oirelista oli masentavan pitkä:

 "Vaihdevuosien oireina ovat ärtyneisyys, masentuneisuus, kuumat aallot, yölliset hikoilupuuskat, hermostuneisuus, rintakivut, sydämen tykytys, päänsärky, nivel- ja lihaskivut, tuntohäiriöt käsissä ja jaloissa, rinnat pienenevät,vagina ei kostu, turvotusta ja särkyä alapäässä, veriset pahat vuodot(usein), virtsan karkailua, haluttomuus, painonnousu, unihäiriöt, väsymys, aggressiivisuus, ummetus, virtsaamisvaivat ja -karkailu. Vaihdevuosien aikana naishormonitoiminta vähenee, jonka johdosta rintojen maitorauhaset surkastuvat. Kuitenkaan rintojen iho ja rasvakudos eivät surkastu, ja näin ollen rinnat alkavat roikkua, ja litistyvät hieman. Myös emättimen kuivuminen kuuluu vaihdevuosien aiheuttamiin muutoksiin; alhaisen naishormonin takia emättimen kosteudesta huolehtivien rauhasten toiminta vähenee.


Okei, tuota lukiessa mieliala ja ajatukset eivät todellakaan pompanneet kattoon odotuksesta. Onneksi google on täynnä linkkejä. Huomenna on uuden sellaisen vuoro..






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti