Olen nelikymppinen nainen tutustumassa itseeni, elämääni ja kaikkeen mikä siihen liittyy.
Lempeydellä, rakkaudella ja pakottamatta pyrin oppimaan uutta ja elämään tasapainossa.
Tämä blogi on ihmisen matkaa omaan itseensä ja tänne mahtuu kaikki mikä elämässä on.
Elämässä pinnalla tällä hetkellä oleminen kehoni kanssa.
Jalat meni alta jouluna 2012 ja laihdutus ja kunnon kohottaminen alkoi tammikuussa 2013.
Vuodessa kunto koheni hurjasti ja paino tippui reilut 10 kg.
Matka jatkuu normaalipainoon ja parempaan kuntoon...

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Minä & mun äiti

Äiti ja isä tulivat käymään. Olenko maininnut että teen tätä matkaani terveellisempään elämäntapaan äitini kanssa? Äiti liikkuu ja tarkkailee syömistään, tiputtaa painoa hitaasti mutta varmasti. Kävimme eilen äidin kanssa mun kuntosalilla. Äidin kuntosali kun on samaa ketjua, niin saa tulla käymään viraisilla... joskus vielä menen äidinkin salille käymään..

Meillä kahdella meni reilu kolme tuntia kun teimme mun sali- ja fustra -ohjelmat ja kannustimme ja nauroimme. On jotenkin näin jälkikäteen liikuttavaakin kuinka me kaksi herkkusuuta, saman mallisia vartaloiltamme, nautimme toistemme seurasta ja salista. Se oli jotakin mitä en olisi aiemmin voinut kuvitella mahdolliseksi. Minulla oli kivaa. Oli ihanaa olla äidin kanssa salilla, harrastaa yhdessä.

Viikon verran on mennyt mun "juhlaputkesta" johon siis kuului polttareita, tallinnaa ja omat synttärit Dajm- kakun muodossa. Ja ylimääräiset kilot on tippuneet ja alitin riman jossa olin viikko sitten. Tuntuu hyvältä, ja samoin siltä että todella olen oppinut jotakin tulevaisuutta varten. Niihin tulevaisuuden hetkiin jolloin paino on hyvä ja normaali enkä enää laihduta. Sitä varten kaiketi nämä herkuttelut juhlien muodossa on ollut hyvä tässä kohtaa, että tiedän miten sitä painoa ylläpidän tulevaisuudessa juhlien jälkeen. Loppujen lopuksi ylimääräisen pois ottaminen nimittäin ei ole urakka eikä mikään. Enemmänkin sen tiedostaminen, että juhlien jälkeen on syytä todellakin ottaa kevyemmin viikon verran. Tai vaihtoehtoisesti viikko ennen?

Mietin että jos en tarkkailisi painoani, enkä pudottaisi kiloja, olisin pelkästään tämän vuoden juhlilla lihonut jo monta kiloa.. kilo tai pari on tullut pääsiäisenä, vappuna,  juhannuksena, reissuilla, juhlissa... ja jos niitä herkutteluita ei arkena tasapainota niin pullahtaa vaatekoon verran vuodessa. Jos arkena herkutteluita ei edes lasketa?

Työkaluja tulevaisuutta varten siis.

Juuri nyt eilinen kolmen tunnin salitreeni tuntuu kehossa, tänään jotakin kevyttä, ehkä fillarointia, ehkä uintia.. en tiedä vielä. Vapaapäiväkin voisi olla. Tuntuma on että tosiaankin olisi hyvä tehdä liikuntasuunnitelma jossa olisi jaoteltu kuntosalipäivät, vapaapäivät, aerobiset päivät jne. Nimittäin nuo ohjatut jumpatkin kiinnostaa... juuri nyt tuntuu olevan runsauden pulaa liikkumisen suhteen. Ja senkin takia tuo suunnitelma olisi hyvä jotta liikkuminen olisi tasapainossa ja keho saisi levon oikeissa kohdissa..




1 kommentti:

  1. Kiitos eilisestä tyttöseni. Päivä oli aivan ihana, meillä oli todella mukavaa siellä sun kuntosalilla ohjelmaasi tekemässä. Opin siellä taas paljon uusia asioita joita voin soveltaa omalla taipaleellani.
    Tänään piti tehdä pieni kevyt sauvelenkki mutta taidankin pitää lepopäivän, mittari näytti äsken sen verran korkeita lukemia. Tuli otettua pienet päikkäritkin ja nyt voisin perata aamupäivällä ostetun mansikkalaatikon. Siitä on namia taas moneksi päiväksi.
    Vatutkin näyttää alkaneen kypsymisen teillä olon aikana.

    Ja Leena saavuttaa päämääränsä paljon ennen minua mutta minä tulen kyllä täällä perässä, varmasti, vaikka nyt tällä hetkellä pikkasen vähemmän pudotettavaa onkin..
    On todella kannustavaa tehdä tätä yhdessä tyttären kanssa. Paras tsemppari mitä olla voi.

    VastaaPoista