Olen nelikymppinen nainen tutustumassa itseeni, elämääni ja kaikkeen mikä siihen liittyy.
Lempeydellä, rakkaudella ja pakottamatta pyrin oppimaan uutta ja elämään tasapainossa.
Tämä blogi on ihmisen matkaa omaan itseensä ja tänne mahtuu kaikki mikä elämässä on.
Elämässä pinnalla tällä hetkellä oleminen kehoni kanssa.
Jalat meni alta jouluna 2012 ja laihdutus ja kunnon kohottaminen alkoi tammikuussa 2013.
Vuodessa kunto koheni hurjasti ja paino tippui reilut 10 kg.
Matka jatkuu normaalipainoon ja parempaan kuntoon...

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Kohinaa

Ihan huippua, kun voi melkein kuulla miten kunto kasva kohisten. Nimittäin maanantaina ennen jumppaa uin 700 m (puoliksi rintaa ja puoliksi selkää) ja lisäksi tein 100 vatsalihasliikettä. Ja jumpassa meillä oli sitten vielä "hymynaamoja". Jos joku ei tiedä niin ne on sellaisia pyöreitä kevyitä "painoja" joilla lisätään veden vastusta. Niissä on keskellä hymynaama josta pidetään kiinni, siitä se nimi. Ja huomasin että jo näinkin vähällä harjoittelulla nuo naamat saivat erinomaista kyytiä aikaisempaan verrattuna. Edellisestä "hymynaamailusta" on jo parisen kuukautta ja ero on selkeä.

Samoin huomasin käsivoimieni kasvaneen eilen, kun kävin ostamassa kympin pytyn maalia. Sen kantaminen oli, jos ei nyt ihan vaivatonta, niin huomattavasti helpompaa kuitenkin. Tälläiset hetket kannustaa jatkamaan.

Lisäksi sain maanantaina tuohon selkäkrooliin lisää vinkkejä käsien asennosta ja huomasin että vauhdin lisäksi jaksaminen kasvaa. Enpä olisi uskonut kuinka paljon uinti on tekniikkalaji. Tarkemmin ajatellen melkein kaikki liikunta on omalla tavallaan tekniikkalajia, jotta ei satuttaisi itseään?

Kohta taas lähdössä hallille, tänään on jumppa ja meinasin jälleen uida ennen jumppaa. Myönnän että eilenkin olisin halunnut lähteä, mutta jotain rajaa pyrin pitämään kuitenkin. Jos asuisin aivan uimahallin vieressä kävisin varmaan joka päivä, mutta nyt ei sellaista ylellisyyttä ole. Joten ehkä tuo välimatkakin antaa tilaa tässä innossa, jotta keho saa vapaata myöskin.

2 kommenttia:

  1. Pah, mulle tuo liikunnan lisääminen on vaikeampaa ollut. Ruoan kanssa täysremontti ja sillä tiellä olen.... työni on tosin fyysisesti raskasta ja koirien takia on liikuttava säännöllisesti, muttei se juurikaan lihasmassaa kasvata vaan pitää olemassa olevaa kuntoa yllä.

    VastaaPoista
  2. Arkiliikuntakin on liikuntaa! Mulla on tuon ruuan kanssa vielä opeteltavaa.. ja itse en ole juurikaan liikkunut ennen kevättä 2011.

    VastaaPoista