Olen nelikymppinen nainen tutustumassa itseeni, elämääni ja kaikkeen mikä siihen liittyy.
Lempeydellä, rakkaudella ja pakottamatta pyrin oppimaan uutta ja elämään tasapainossa.
Tämä blogi on ihmisen matkaa omaan itseensä ja tänne mahtuu kaikki mikä elämässä on.
Elämässä pinnalla tällä hetkellä oleminen kehoni kanssa.
Jalat meni alta jouluna 2012 ja laihdutus ja kunnon kohottaminen alkoi tammikuussa 2013.
Vuodessa kunto koheni hurjasti ja paino tippui reilut 10 kg.
Matka jatkuu normaalipainoon ja parempaan kuntoon...

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Viikko 30 / 2012

Maanantai:
Raukeuspäivä
Uinti 500 m
Jumppa 30 min
Vatsat 100 joista n. 50 painojen kanssa

Tiistai:
Uinti 700 m
Jumppa 30 min

Keskiviikko:
Uinti 600 m
Vatsat 100

Torstai:
3 tunnin päiväunet
jotenka lepopäivä

Perjantai:
Uinti 700 m
(uimakandista suoritettu samalla rintauinti ja selkäkrooliosuudet!)

Lauantai & Sunnuntai:
Lepo
(mutta hieman pulikointia omassa pikkualtaassa
sekä tasapainolautaan tutustumista 3 kertaa päivässä n. 5 min kerrallaan)

Maanantaina huomasin että kovin paljoa ei ole vetoa eikä voimaa. Joten tuo puolen kilsan uinti meni aika raukealla menolla. En pakottanut enkä ottanut aikaa vaan annoin itseni lipua veden halki nautinnolla ja enemmänkin tekniikkaan keskittyen kuin nopeuteen tai sykkeen nousuun. Aika yllättävää että noinkin raukealla olotilalla olin liikkeellä, huomioiden sen että melkein koko päivä oli mennyt tietokoneella istuen.

Tiistaina samaa meininkiä eli suurta raukeutta. Miehenkin kanssa juteltiin siitä ja hänkin on aika väsynyt,  ja mietin sitä että meillä on kyllä näin kesällä syömiset ihan sekaisin.  Eli kun kulutan niin saanko sitten tarpeeksi energiaa liikkumiseen ja ihan elämiseen. Näitä syömisiä voisin katsella tarkemminkin jottei tämä liikkumisen into torppaa siihen jaksamattomuuteen joka syntyy energiavajeesta. Myönnän että syöminen on varsinkin iltapäivisin jäänyt joten aika tyhjällä vatsalla on hallille tullut lähdettyä. Ihan hyvin voisi syödä kunnolla muutamaa tuntia ennen liikuntaa, mutta jotenkin en vain ole saanut aikaiseksi ja sitten kello on ollut liian paljon jotta olisin viitsinyt syödä. Joskus olen nimittäin silloin alussa eksynyt hallille melkein heti ruuan jälkeen ja yörps sitä olotilaa. Joten kevyesti muutamaa tuntia ennen olisi varmastikin paras. Kunhan saisin aikaiseksi...

Tiistai - tulin juuri hallilta, kotihallilta! Ihanaa, kun kaikki on niin tuttua ja tutut ihmiset.. aika vähän meitä oli, seitsemän vain. Osa on selvästi edelleen kesälomalla. Raukeutta edelleen, mutta sain aikaiseksi kalakeiton paria tuntia ennen hallille lähtöä ja ero on kyllä huomattava. Uin ensin 500 m ja sitten jumppasin ja lopuksi vielä 200 m vähän niin kuin tuosta vain, vaikka jumppa oli aika rankka. Olo on tosi hyvä.

Keskiviikko. Nukuin sellaiset 9-10 tuntia ja nyt aamusmoothien ja kahvin jälkeen hymyilyttää. Mieli tekisi mennä tänään uimaan samalla kun menen kaupunkiin muille asioille. Meinasin ottaa hallikassin autoon ja katsoa sitten muiden asioiden jälkeen mikä on fiilis..

Polvet on ilmoitellut olemisestaan kuivalla maalla kumarrellessani. Joten rasitusta on sinnekin suuntautunut, vaikka vesi tukee niitä todella hyvin. Mulla on nuoruudessa toinen polvi taittunut laskettelurinteessä ja sitä vaivaa aina silloin tällöin. Mutta tämä tuntuu olevan muuta. Sitä painosta johtuvaa rasitusta joka nyt tulee ilmi..

Keskiviikko edelleen, kävin sitten uimassa rushampurilaisen voimin kun kerran kaupunkireissulla olin. Olin jo osani uinut ja tehnyt vatsoja ja lähdössä kun toisen radan valloittivat nuoret ohjaajineen. Oi noita nuoria kun liikkuivat niin sulavasti ja taitavasti! Ilo on katsella heitä. Tulin myös kurkkineeksi heidän tekniikkapuoltaan ja kokeilin muutaman kerran kroolia itsekin. Oivalsin että tuohan on sama uintitaktiikka kuin selkäkroolissa, mutta tuohon hengitykseen pitää kiinnittää tosi paljon huomiota. Harjoittelua, harjoittelua ja ehkäpä lisää ohjeita jostakin..

Tulin myös kaupunkireissulla shopanneeksi uuden uikkarin ja uudet lasit. Lasit ovat kovin vanhat ja ovat alkaneet vuotamaan ja uikkareista alkaa hiljalleen kuultamaan läpi. Hankala homma hankkia uikkareita minun kropallani. Kun olen lyhyt, koko on kohtuullinen ja rinnat kohtuuttoman kokoiset. Myyjä suositteli että jos laihdun niin menisin helsinkiin sokokseen, heillä on kuulemma parhaat valikoimat ja minullekin löytyy varmasti kokoja. Hmmm.

Torstai:
Huomioin sellaisen asian että näin kesällä unen tarpeeni on normaalisti noin 7 tuntia, mutta se onkin kasvanut viime aikoina. Olettaisin että syynä on enempi liikkuminen. Lueskelin netistä (lähinnä huippu-urheilijoille tarkoitettuja) urheilijoiden juttuja ja riittävä uni on näköjään eräs kulmakivistä. Hmm.

Perjantai:
Yhtään ei huvittanut eikä olisi jaksanut, mutta koska karhulaan olin joka tapauksessa menossa ja halli on tänä viikonloppuna kiinni niin läksin kuitenkin. Ja kuten aina halliin kävellessäni piristyin samantien :-) Kävi vielä sellainen tuuri että halli oli melkein tyhjä ja sain suoritettua ihan rauhassa radalla sekä rintauinti että selkäkrooliosuudet uimakandista. JEEE! Nyt puuttuu enää se vaatteet päällä uinti 50 m jonka en oleta olevan ongelma ollenkaan. Selkärooli meni helposti mutta rintauinti meni tiukalle, vain 15 sekunnin päähän aikarajasta. (200m on tarkoitus siis uida alle 8 min) Mutta suoritettu siis!

Lisäksi olen ollut sähköpostitse yhteydessä Mirkaan joka tekee ne kehonkoostumus ja lihaskuntotestit ja hän tekee mulle ohjelman veteen. Jees, kuulostaa ihan loistavalta. Lisäksi kun suoritin noi viimeiset uinnit niin sattui olemaan Mirkan työvuoro ja sain hyvän vinkin jolla kehittää rintauintiani. Samalla hän katsoi mun uintia ja alkoi jo puhumaan tulevasta ohjelmasta. Kuulostaa hyvältä.

Lauantai:
Eilen hallireissun jälkeen käytiin miehen kanssa yksissä bileissä ja sieltä grillistä tuli syötyä sellaistakin tavaraa joka ei lautaselleni normaalisti eksy. Lisäksi kotona vielä tuli mäyssyteltyä karkkia oikein urakalla. Auh ja voih, miltä vatsani tuntuu. Pingoittuneelta, koskee ja painavalta. Ihan kuin vatsa painaisi kolmesataa kiloa. Ei kiva, ei ollenkaan.

Viikonloppuna aurinko paistoi ja on ollut tosi kuuma. Olen siis pyrkinyt olemaan ulkona (lukemaan) ja olen pulahdellut aktiivisesti meidän koottavassa, halkaisijaltaan hieman vajaa neljä metrisessä altaassa vähän väliä. Jumpata tai uida siinä ei oikeastaan voi kun on liian matala ja vesi alkaa heti heilua reunojen ylitse. Mutta olen sitten pikaisen sukellellut muutenkin nautiskellut. Kyllä kesä on ihanaa aikaa.

Lisäksi olen tutustunut tuohon hankkimaani tasapainolautaan (tai koko perhe on tutustunut :-D) ja olen nyt ihan alussa seissyt siinä viitisen minuuttia muutaman kerran päivässä ihan tuota tasapainoa harjoitellakseni, jotta jospa joskus siinä voisi oikeasti tehdä joitakin harjoituksia... ;-)


Hallihauska:
Keskiviikkona venyttelin vedessä kuten normistinkin, mutta vielä hieman lisää suihkussa ollessani. Pyllistin siis seinälle ja jalat suorana nilkkoihin.. ja pieni ehkä reilun vuoden ikäinen poika vähän matkan päässä penkillä (äitinsä kuivasi itseään siinä vieressä) puhkesi reikuvaan nauruun ja alkoi taputtamaan! Venyttelyni oli hänestä kovin hauskaa ja itseänikin rupesi naurattamaan.. :-D



2 kommenttia: