Olen nelikymppinen nainen tutustumassa itseeni, elämääni ja kaikkeen mikä siihen liittyy.
Lempeydellä, rakkaudella ja pakottamatta pyrin oppimaan uutta ja elämään tasapainossa.
Tämä blogi on ihmisen matkaa omaan itseensä ja tänne mahtuu kaikki mikä elämässä on.
Elämässä pinnalla tällä hetkellä oleminen kehoni kanssa.
Jalat meni alta jouluna 2012 ja laihdutus ja kunnon kohottaminen alkoi tammikuussa 2013.
Vuodessa kunto koheni hurjasti ja paino tippui reilut 10 kg.
Matka jatkuu normaalipainoon ja parempaan kuntoon...

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Pussillinen sipsejä 775 kcal

Jep, tuon verran sitten napsin sipsejä eilen illalla. Kalorit meni siis yli normi 1500 noin 500. Mietin miten olen muuttunut.. koska aiemmin söin nuo jokakuukautiset sipsini välittämättä ja ennen kaikkea tietämättä miten paljon niissä on kaloreita. Joku iso muutos on minussa tapahtunut sillä nyt jos syön jotakin herkkua, haluan myös tietää paljonko siinä on kaloreita. Eli herkutteluni on kaiketi sitten enemmän tiedostavaa ja teen selkeän valinnan siinä syönkö vaiko en.

Ja miltä nuo sipsit maistuivat ja tuntuivat.. täytyy myöntää että eivät enää ollenkaan niin hyviltä kuin aikaisemmin. Itseasiassa minulle olisi riittänyt ihan hyvin vähempikin kuin tuo pussillinen, mutta joku sisäinen päätös sai minut syömään ne. Ja katsomaan miltä ne tuntuvat. Eivät nimittäin tuntuneet yhtään hyviltä varsinkaan jälkeenpäin. Ja nyt 12 tuntia myöhemmin ne edelleen hieman etovat minua..

Mietin millä korvaisin ne. Koska ne niin selkeästi liittyvät tähän kuukausittaiseen tapahtumaan kehossani, ja juuri tähän aikaan minulla niihin iskee hillitön himo joka muun aikaa on poissa. Onko kyse nopeista hiilihydraateista vaiko suolasta jota itse epäilen enemmän. Ja millä tuon suolaisen korvaisin. Riittäisikö suolan lisäys normiruokaan. Suolaahan pyrin syömään oikean määrän päivittäin vaikka se joskus tarkoittaakin sitä että syön tosi paljon suolaa kerran päivässä esimerkiksi kanan kanssa. Suolahan on sellainen joka minulta oli jonkun aikaa hieman kateissa enkä syönyt sitä tarpeeksi. Suolaa mun ei ole tarvinnut miettiä aikaisemmin juurikaan, sillä normiruuasta leivästä jne sitä on tullut ihan riittävästi ja liikaakin. Nyt tässä kevyemmässä ruokavaliossa siihen on joutunut kiinnittämään huomiota. Sen muutaman gramman kun keho päivittäin tarvitsee. Ilmeisesti kerran kuussa tarvitsen sitten enemmän?

Pinaattikeitto juuri tähän aikaan kuusta tekee myös ihmeitä, olen huomannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti