Olen nelikymppinen nainen tutustumassa itseeni, elämääni ja kaikkeen mikä siihen liittyy.
Lempeydellä, rakkaudella ja pakottamatta pyrin oppimaan uutta ja elämään tasapainossa.
Tämä blogi on ihmisen matkaa omaan itseensä ja tänne mahtuu kaikki mikä elämässä on.
Elämässä pinnalla tällä hetkellä oleminen kehoni kanssa.
Jalat meni alta jouluna 2012 ja laihdutus ja kunnon kohottaminen alkoi tammikuussa 2013.
Vuodessa kunto koheni hurjasti ja paino tippui reilut 10 kg.
Matka jatkuu normaalipainoon ja parempaan kuntoon...

torstai 9. elokuuta 2012

Terveystarkastus

Yrittäjänä minulla siis ei ole työterveydenhuoltoa eikä siihen kuuluvaa säännöllistä terveystarkastusta, ja heräsin tässä huomaamaan että minulle ei varmaankaan ole sitten lapsuuden tehty sellaista. Lääkäriin on ollut asiaa vain silloin kun on ollut jotakin vaivaa. Joten soitto terveyskeskukseen toi ajan ensin terveydenhoitajalle jolla kävin eilen. Juteltiin niitä näitä, kerroin aloittaneeni liikunnan puolitoista vuotta sitten ja opettelevani syömään terveellisemmin. Painosta ja tuosta vaivaavasta polvesta oli puhetta myöskin.

Sairaanhoitaja laittaa lääkärille viestiä ja ilmeisesti menen ensin verikokeisiin ja kun niiden tulokset ovat tulleet niin sitten lääkärille. Verenpaine mitattiin, kuulemma oikein hyvä. Punnituskin oli, kiloja on 93. Pituus saikin minut sitten hieman mietteliääksi, nimittäin nuorena aikuisena minut on mitattu 157,5 cm pituiseksi, nyt lukemaksi tuli 159 cm. Joten olenko kasvanut? Onko mitattu väärin jommalla kummalla kerralla? Vai onko ryhtini (olen aika kumara, ollut ainakin, mielestäni vieläkin) oiennut liikunnan seurauksena? Hassu juttu. Vyötärön ympäryskin mitattiin, mutta hitsi kun unohdin paljonko se sitten oli. Onhan se siellä sitten kuitenkin muistissa jos joskus haluaa tarkastaa.

Normityössäkäyviä kuulemma terveystarkastellaan muutaman vuoden välein. Mietin että tässä kohtaa taitaa olla hieman epätasa-arvoa, paljon ihmisiä on kuitenkin normityöpaikkojen ulkopuolella. Kotiäidit, työttömät, sairaslomalaiset, kuntoutujat, eläkeläiset, me pienyrittäjät... Ei minulle ainakaan ole kukaan tullut muistuttamaan tai tarjoilemaan terveystarkastusta, tästä ei itseasiassa ole missään mitään mainintaa. Soittaessani terveyskeskukseen olin itsekin hieman epäileväinen että järjestyykö sellainen. Järjestyi helposti, ja jäin miettimään sitten itsekseni että olenko kuitenkin vain itsestäni kovin huonosti huoltapitävä, ja kaikki muut soittaa itselleen sitten terveyskeskuksesta ajan säännöllisesti?

No, ensiviikolla sitten enemmän tietoa jatkosta, verikokeita ja sellaisia.



2 kommenttia:

  1. Meillä on niin hyvä omalääkäri terveyskeskuksessa, että pitää huolen siitä, että kerran vuodessa otetaan kaikki tarvittavat kokeet.
    Vaivoja kun on, niin on tarpeen arvoja seurata: kilpirauhasen vajaatoiminta, verenpaine, kolesteroli ja myös polvivaivat. Toinen polvi korjailtiin nyt kesällä, nyt oireilee toinen;(

    Yksityisellä moinen tulisi tosi kalliiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä nuo seurantaa kaipaavat sairaudet on sellaisia että niistä pidetään huolta, tosi hyvä juttu! Polvi nyt pikkasen huolestuttaa, ettei olisi jotakin mikä kanssa kaipaa isompaa operaatiota.. toivottavasti selvitään moisilta molemmat!

      Poista