Olen nelikymppinen nainen tutustumassa itseeni, elämääni ja kaikkeen mikä siihen liittyy.
Lempeydellä, rakkaudella ja pakottamatta pyrin oppimaan uutta ja elämään tasapainossa.
Tämä blogi on ihmisen matkaa omaan itseensä ja tänne mahtuu kaikki mikä elämässä on.
Elämässä pinnalla tällä hetkellä oleminen kehoni kanssa.
Jalat meni alta jouluna 2012 ja laihdutus ja kunnon kohottaminen alkoi tammikuussa 2013.
Vuodessa kunto koheni hurjasti ja paino tippui reilut 10 kg.
Matka jatkuu normaalipainoon ja parempaan kuntoon...

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Naistenvaivoja ja kalori-ihmeitä

Nyt erityisesti korostuu mulla se, mitä kaikkea tämä naiseus tuo tullessaan. Onhan noita himotuksia ruokaa yms. kohtaan ollut aiemminkin, mutta nyt kun katson erityisen tarkkaan syömisiä niin oi ja voi. Ei, en ole isommin repsahtanut (vaikka soisin senkin itselleni jos "ois ihan pakko", niin tiukkapiposta tää ei kuitenkaan ole että siitä maailma kaatuisi) mutta huomioinut sitä tunnelmaa joka kohdalle tulee.

Ne himotukset jotka liittyy kuukautiskiertooni ovat nimittäin aivan eri kaliiperia kuin muut himotukset. Mun kohdallani nää keskittyy erityiseti nopeisiin hiilihydraatteihin, oi oi jos ois ollu sipsiä kaapissa tahi fazerin sinistä laatikossa..

Myös liikkumisen kohdalla on notkahdusta, sillä juuri ennen menkkoja tulee mulla iso väsy, ja sitten se iso kipu. Mun viikko tavoite on liikkumisessa 400 minuuttia, ja siitä tosiaan tällä viikolla olen liikkunut vain 65%, ja siitäkin noin puolet on ihan vain rauhallista kävelyä lumisessa metsässä koirien kanssa. Joka ei teholtaan oikein vastaa intervalleja tms. Mutta en nyt jaksa hermoilla, oikeastaan ihan kiva että välillä menee alle tavoitteen jotta näen miten levollisesti voin tässäkin olla. Elämässähän ei ylipäänsä kaikki aina mene ihan putkeen. Ja tästähän pääsee kohtapuoleen pörähtämään vauhtiin jälleen..

Tämään oli BODYATTACK -tunti ja oli siis ensimmäiseni. Huomioitavaa on, että tässä kirjoittelen ihan rauhassa muuta tunti tuon jälkeen, kuvittelin olevani suorastaan raajarikko koko illan mutta kas kummaa enpäs olekaan. Ihanan nopea palautuminen kaiken kaikkiaan, sillä tuolla tunnilla oikeasti syke nousi niin kokealle että huh huh.

Oli muuten todella huikea tunti. Meillä Kevyillä Sankareilla on yleensä oma tunti, mutta tällä kertaa olimme normitunnilla oman ohjaajan kanssa. Eli kaksi ohjaajaa yhdellä kertaa, toinen näytti miten voi tehdä kevennetysti, ilman hyppyjä ja toinen näytti miten tätä "oikeesti mennään" ja jessus mitä hyppyjä! Hyvä fiilis oli koko ajan, reipasta tahtia edettiin, liikuttii välillä paikallaan ja välillä mentiin ympäri isoa salia.

Tuli todellakin sellainen olo että tätä lisää- mutta ennen sitä parempaa kuntoa- jotta voi juosta ja hyppiä ja tehdä muutenkin mukana muiden kanssa samaan tahtiin. Sillä nyt oli kyllä tosi tekeminen että pysyin perässä edes jotenkuten.. Tällä tavalla oli paljon helpompi olla mukana, kun selkeästi joukossa oli monen tasoisia, minunkin heikkotasoisemman olla ja liikkua. Eihän liikkeet ekalla kerralla ole kondiksessa varmaan edes parempikuntoisella, kuvittelisin.

Kotona herkuttelin ja tein "maailmanepäterveellisintä" - kastiketta. Sitä jossa on oikeaa voita, kermaa ja sinihomejuustoa (mmm.. sinihomejuustoa..) ja kerrankin laskin "mitä se maksaa". Tosin tein sen laskemisen jälkikäteen, kuten koko sapuskankin laskut. Ja ylläri pylläri oli se että kun muu ruoka oli terveellistä ja sitä kastiakin otin vain vähän, niin kalorit on 500 miinuksella siitä mitä pitäisi. JOten tulee sitten vähän isompi iltapala. Ihan totta, pieni kauhallinen tuota kastiketta on oikeasti vain 104 kaloria!

Huomenna personal trainer -tunti ja bootcamp. Kyllä tän kanssa voi olla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti